Let op! Onze website is nog niet actief. Geplaatste bestellingen worden niet verwerkt.

Senioren sporten waar u blij en fit van zult worden

 • , door Denise Van Driel
 • 2 min lezen
Senioren sporten waar u blij en fit van zult worden

Sporten is niet alleen voor jonge mensen, maar ook voor senioren!

Het beoefenen van sporten is niet alleen goed voor de fysieke gezondheid, maar ook voor de geestelijke gezondheid.

Op zoek naar inspiratie om een andere sport te gaan beoefenen? 
In dit blog delen we de top 10 sporten voor senioren. 

 1. Wandelen: Wandelen is een gemakkelijke en ontspannende manier om aan beweging te doen. Het is een geweldige manier om buiten te zijn en van de natuur en het fijne zonnetje te genieten. Wanneer wandelen minder makkelijk wordt is het aan te raden hierbij extra steun te zoeken in de vorm van bijvoorbeeld een wandelstok of een rollator

 2. Zwemmen: Zwemmen is een geweldige sport voor senioren omdat het weinig impact heeft en het hele lichaam traint. Bovendien is het een leuke manier om af te koelen tijdens warme zomerdagen. Ook varianten als aquagym zijn een prima manier om sociaal en met weinig risico's op blessures bezig te zijn. 

 3. Tai Chi: Tai Chi is een zachte, traag bewegende sport die zowel de fysieke als de geestelijke gezondheid bevordert. Het is perfect voor senioren omdat het gemakkelijk uit te voeren is en geen snelle bewegingen vereist. Goed voor lijf en geest. 

 4. Golfen: Golfen is een populaire sport onder senioren omdat het de mogelijkheid biedt om buiten te zijn en er een groot sociaal aspect is. Bovendien is het een uitstekende manier om aan beweging te doen en ook nog van wat competitie te genieten.

 5. Yoga: Yoga is een geweldige manier om de flexibiliteit en de balans te verbeteren. Het helpt ook bij het verminderen van stress en het bevorderen van een goede nachtrust.

 6. Tennis: Tennis is een geweldige sport voor senioren omdat het niet alleen fysiek uitdagend is, maar ook leuk en sociaal. Het biedt ook de mogelijkheid om in teamverband en in competitie te spelen.

 7. Tafeltennis: Tafeltennis is een geweldige manier om snelheid, reactiesnelheid en coördinatie te verbeteren. Het is een leuke manier om met andere mensen te spelen en te socialiseren.

 8. Fietsen: Fietsen is een fijne manier om aan beweging te doen en nieuwe plaatsen te verkennen. En dan verbetert het ook nog de hart- en bloedcirculatie.

 9. Fitness: Fitness is een leuke sport die het evenwicht en de spierkracht verbetert. Fitness kan op de sportschool of gewoon vanuit het comfort van uw eigen huis. Met kleine attributen zoals dumbbells, medicijnballen of een hometrainer kunt u thuis al snel een volledige training doen! 

 10. Dansen: Dansen is een geweldige manier om aan beweging te doen en tegelijkertijd plezier te hebben. Het verbetert ook de coördinatie, het evenwicht en de spierkracht. Bovendien is het een leuke manier om samen met andere mensen te dansen en te socialiseren.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Bekijk alle rollators 

Bekijk alle rollators 

Blog posts

 • Ochtend workout voor senioren (alleen dumbells nodig)

  , door Denise Van Driel Ochtend workout voor senioren (alleen dumbells nodig)

  Lees meer 

 • Fitness voor senioren, ouderen sport

  , door Denise Van Driel Waarom meer bewegen een goed idee is!

  Lees meer 

 • Senioren sporten waar u blij en fit van zult worden

  , door Denise Van Driel Senioren sporten waar u blij en fit van zult worden

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.