Let op! Onze website is nog niet actief. Geplaatste bestellingen worden niet verwerkt.

Rollators, hoe u de juiste keuze maakt.

 • , door Denise Van Driel
 • 1 min lezen
Rollator kiezen, rollators, senioren, ouderen

Rollators zijn veelzijdige hulpmiddelen voor mobiliteit die ondersteuning en stabiliteit bieden, waardoor u actief kunt blijven. We bespreken de belangrijke factoren die u in overweging moet nemen bij het kiezen van de juiste rollator voor ouderen. Of het nu voor uzelf of voor een familielid of vriend is, het vinden van de juiste rollator kan het verschil maken bij onafhankelijk en comfortabel bewegen.

Rollators zijn een essentieel hulpmiddel voor veel ouderen om onafhankelijk te kunnen blijven bewegen. Het kiezen van de juiste rollator kan echter een uitdaging zijn, omdat er zoveel verschillende modellen en stijlen zijn om uit te kiezen. 

In dit blog zullen we enkele belangrijke factoren bespreken die u in overweging moet nemen bij het kiezen van de juiste comfort biedende rollator voor uzelf of uw senior familielid. 

 1. Gewicht en draagvermogen: Kijk naar het gewicht van de rollator en zorg ervoor dat het licht genoeg is om comfortabel te dragen en op te bergen. Het draagvermogen is ook belangrijk, vooral als de u veel spullen meeneemt tijdens het wandelen.

 2. Maat en comfort: Kijk naar de maat van de rollator en zorg ervoor dat deze goed aanvoelt tijdens het gebruik. De hoogte moet zodanig zijn dat u niet hoeft te bukken of uw armen moet rekken om de handvatten te bereiken.

 3. Veiligheid: Kies een rollator met veilige en stevige wielen en remmen. Het is ook belangrijk om te controleren of de rollator stabiel is tijdens het gebruik en niet gemakkelijk omvalt.

 4. Inklapbaarheid: Als de rollator opgeborgen moet worden in een kleinere ruimte, zoals een auto of een kast, is het belangrijk om te kijken naar inklapbare modellen die gemakkelijk op te bergen zijn.

 5. Accessoires: Sommige rollators hebben accessoires zoals een mand of een zak om spullen in op te bergen. Erg handig als u regelmatig boodschappen vervoert met uw rollator! 

Tot slot is het belangrijk om een rollator te kiezen die comfortabel, veilig en geschikt is voor uw specifieke behoeften en natuurlijk in en kleur die bij u past! 

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter


Bekijk alle rollators 

Bekijk alle rollators 

Blog posts

 • Ochtend workout voor senioren (alleen dumbells nodig)

  , door Denise Van Driel Ochtend workout voor senioren (alleen dumbells nodig)

  Lees meer 

 • Fitness voor senioren, ouderen sport

  , door Denise Van Driel Waarom meer bewegen een goed idee is!

  Lees meer 

 • Senioren sporten waar u blij en fit van zult worden

  , door Denise Van Driel Senioren sporten waar u blij en fit van zult worden

  Lees meer 

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.